Bibliotalk: #1 Diertjes Kijken

LezenLeave a Comment on Bibliotalk: #1 Diertjes Kijken

Bibliotalk: #1 Diertjes Kijken

Taha vindt boekjes kijken en voorgelezen worden onwijs leuk en dit stimuleer ik maar al te graag. Minstens één keer per maand gaan de kleine boef en ik naar de bibliotheek om nieuwe voorleesboekjes uit te zoeken. In deze reeks deel ik Taha’s favorieten van de laatste biebtripjes.

 

Bibliotheek

Wanneer ik met Taha naar de bibliotheek ga laat ik Taha eigenlijk de meeste boekjes kiezen. Meestal nemen we een mix mee van prentenboeken, voorleesboekjes en ontdekkingsboekjes. Het is duidelijk te zien dat Taha gek is op dieren, vrijwel alle voorleesboekjes die hij kiest hebben dieren als onderwerp. Bij het laatste bibliotheek bezoek had Taha geluk: een boekje scande niet dus mocht Taha hem houden! Kijken jullie mee naar Taha’s favorieten van de afgelopen maand?

 

Ha… een wipwap!

 

Dé favoriet van afgelopen maand was dit leuke boekje van Susanne Strasser. De olifant wil heel graag op de wipwap, maar is veel te zwaar. Al snel komen allerlei dieren hem helpen om toch te kunnen wippen op de wipwap. De simpele illustraties zijn herkenbaar voor kleintjes en het boekje heeft een fijn voorleesritme. Ook kun je leuk laten zien wat nou eigenlijk zwaarder is. Alle dieren maken geluid wanneer ze op de wipwap klimmen en klauteren, wat tot grote pret leidt bij het nadoen van deze geluiden. Taha wilde dit voorleesboekje meerdere keren per dag bekijken met mama, dus deze gaan we maar even aanschaffen!

Ha…een WipWap, Susanne Strasser • €11,95

 

Soms…

voorleesboekje Soms... - Emma Dodd

Dit voorleesboekje was ook één van mijn favorieten, en meteen het boekje dat Taha mocht houden! Hoe de kleine olifant zich ook voelt, hij weet dat zijn mama van hem houdt. Het boekje gaat over allerlei emoties, geschreven in korte zinnen, wat het heel geschikt maakt voor jonge kindjes. De tekeningen zijn heel erg mooi, en afgewerkt met zilverpapier. Met dit boekje kun je heel goed het verschil tussen boos en blij uitleggen, zonder het zwaar of moeilijk te maken. Letterlijk een blijvertje!

Soms…, Emma Dodd • €12,99

 

Midden in de nacht

 

voorleesboekje Midden in de nacht - Guido van Genechten

In midden in de nacht wordt een jongetje plots wakker met een tijger in zijn bed: die moet natuurlijk terug naar zijn hok! De tijger is een metafoor voor enge dromen. Het jongetje uit boek laat zien dat je nare dromen gewoon op moet ruimen, achter slot en grendel. De sleutel bewaar je daarna natuurlijk goed onder je kussen. Taha vond het een bijzonder leuk boek, en wanneer hij zelf een nare droom had hadden we het over de tijger en dat deze weer in zijn hok zat. Omdat het boek zo goed hielp bij de enge dromen van Taha hebben wij deze verlengd!

Midden In De Nacht, Guido van Genechten • €16,95

 

Mama’s Keuze – Jip & Janneke

 

voorleesboekje Lente met Jip en Janneke - Annie M.G. Schmidt

Wie is er niet groot geworden met Jip en Janneke? Met de lente in aantocht (en het heerlijke weer vorige week!) vond ik het leuk een voorleesboekje mee te nemen met lente als thema. Dit boek van Jip en Janneke heeft 11 verhaaltjes over de lente. Jip en Janneke gaan bloemen plukken, er worden jonge poesjes geboren en ze gaan paaseieren schilderen. Een leuk voorleesboek met de herkenbare illustraties van Fiep Westendorp. Doordat de verhaaltjes kort zijn kan Taha het goed bijhouden. Buiten wijst hij naar vogeltjes en vertelt hij dat deze ook bij Jip en Janneke waren. Superleuk!

Lente Met Jip En Janneke, Annie M.G. Schmidt • €14.95

 

Boekstart

Wist je dat jouw kindje gratis lid kan worden van de bibliotheek met BoekStart? Om voorlezen te stimuleren is Boekstart opgezet zodat jij en jouw kindje in de leeftijd van 0-4 jaar kunnen genieten vande leukste voorleesboekjes. Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een waardebon voor het BoekStartkoffertje. In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes met handige voorleestips. Wil je weten of jouw gemeente meedoet aan BoekStart? Klik dan hier.

 


 

Ga jij met jouw kleintje wel eens naar de bieb?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top