Tag: De mommywars tag

Persoonlijk2 Reacties op Tag: De mommywars tag

Tag: De mommywars tag

Nog voordat je kind goed en wel met beide beentjes ter wereld komt wordt er links en rechts al aan je getrokken over wat je wel en vooral niet moet doen. Ouders “moeten” zich veel te vaak verantwoorden over de keuzes die ze hebben gemaakt. Omdat iedereen wel iéts vindt van hoe een ander zijn kind opvoedt en het eens afgelopen moest zijn met alle vooroordelen hebben Betty en Esther de Mommywars Tag bedacht. Ik ben getagged door Céline om hem in te vullen! Ready?

 


Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Ik riep altijd dat ik nooit borstvoeding zou geven want dat leek me maar bijzonder onhandig. Toen Taha geboren werd heb ik tóch gekozen voor borstvoeding, omdat ik het toch zo iets bijzonders vond dat ik het niet wilde missen. Uiteindelijk heb ik maar 2 maanden borstvoeding kunnen geven. Ik at zelf veel te weinig en mijn borstvoeding was niet meer voldoende. Taha viel zelfs af! Ik vond het jammer dat ik moest stoppen, maar het was écht het beste voor Taha.

 

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Taha heeft de eerste paar weken bij ons geslapen. Dit was vooral omdat ik het heerlijk vond hem dichtbij te hebben en het was handig bij de nachtvoedingen. Na een aantal weken hebben we Taha op zijn eigen kamer laten slapen. Dit omdat a) wij lichte slapers zijn en de nachten nóg meer gebroken werden dan ze al waren en b) omdat Taha zelf beter sliep in zijn eigen kamer dan bij ons. Nu slaapt Taha nog af en toe bij ons wanneer hij bijvoorbeeld ziek is of een enge droom heeft gehad. Stiekem vind ik het nog steeds heel fijn.

 

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Gemak dient de mens, wij gebruiken gewoon luiers uit de supermarkt. Heel eerlijk heb ik mij ook nooit zo verdiept in het wasbare luieren. Pas later, toen Taha zijn eerste verjaardag al achter de rug had, ben ik mij hier wat meer over gaan inlezen. Met de kennis van nu zou ik misschien wel voor wasbaar kiezen: het is toch niet zo’n gedoe als ik had gedacht.

 

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

We hebben beiden in huis. Ik moet wel zeggen dat Taha het houten speelgoed links laat liggen tenzij hij er lekker mee kan lopen meppen. Zelf vind ik het super, maar goed, daar kopen we het niet voor. Inmiddels is de verhouding denk ik 5% hout en de rest plastic met zoveel mogelijk kabaal. Mijn vrienden houden echt van mij.

 

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

In het begin heb ik braaf staan pureren, maar meneer had toch liever potjes.  Of nouja, potjes, de stoommaaltijden van Kruidvat en Olvarit. Wederom diende gemak de mens, dus kreeg meneer de gewenste potjes. Wel at hij overdag gewoon brood en fruit, geen geprakte fruitpotjes. Tegenwoordig eet hij gewoon met de pot mee, en lust hij alles behalve bloemkool (en geef hem eens ongelijk).

Dragen of wagen?

Oh ik vond de draagzak fantastisch! Dat hele knopen met doeken enzo was niet aan mij besteed, maar van de draagzak was ik fan! Vooral als ik met de hond ging lopen was het zoveel makkelijker dan de wagen. Voor lange wandelingen of tripjes naar de stad nam ik de wagen mee. Die fungeerde gelijk als boodschappenkar/kledingrek/bedje. Keihandig.

 

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Sinds kort is Taha uit de luiers, hier hebben we echt even op gefocust. Kleine nuance is wel dat Taha al geruime tijd interesse toonde in het potje. Ik wilde het hem niet opdringen, ik denk dat dat alleen maar averechts werkt. Wel heb ik doorgepakt toen de interesse serieus werd. Ik ken Taha en weet dat hij zijn interesse ook net zo snel weer verliest. Wel vond ik het belangrijk dat hij zindelijk zou zijn voordat hij naar school gaat, en dat is gelukkig ruim op tijd gelukt!

 

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Om eerlijk te zijn heb ik geen idee welke merken vallen onder eerlijke merken. Ik durf te stellen dat de eerlijke kleding van Taha op één hand te tellen is. Zijn kast is voornamelijk gevuld met H&M, Zeeman, Zara en Adidas. Verder koop ik ook regelmatig hele pakketten kleding tweedehands, net zo makkelijk gezien ze er toch niet zo lang mee doen, maar daarvan weet ik ook niet altijd of het eerlijk is of niet. Als ik eerlijk ben sta ik er gewoonweg ook niet zo bij stil..

 

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drilsergeant?

We negotiate with terrorists. Regelmatig koop ik mijn kind ook om. Heel pedagogisch onverantwoord maar soms heb ik echt het geduld noch de tijd niet om heel strikt te zijn. Nog vaker leidt ik hem af van zijn eigenlijke plan door hem twee andere keuzes te geven, zodat hij uiteindelijk alsnog ”kiest” voor wat ik wil. Af en toe ben ik echt heel streng en strikt, vooral als het gaat om veiligheid of basale regels. Dit weet hij ook. Soms test hij het nog uit maar dan kan één blik genoeg zijn om daar heel snel mee te stoppen.

 

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Toen Taha echt nog een baby was heb ik hem nooit laten huilen. Ik ben van mening dat alle baby’s huilen met een reden. Nu laat ik hem wel eens huilen, maar dan kan ik ook horen dat het echt drammen is. Vaak is dit bij het naar bed brengen of wanneer hij zijn zin niet krijgt en is het met een minuut of twee ook wel klaar. Echt verdriet en laten huilen? Dáág.

 


Superbenieuwd ben ik naar de keuzes van anderen! Op mijn beurt tag ik Guusje, Michelle FatimaMommyhood om de mommywars tag in te vullen.

2 thoughts on “Tag: De mommywars tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top