Smalltalk | #5 September 2019

PersoonlijkLeave a Comment on Smalltalk | #5 September 2019

Smalltalk | #5 September 2019

Het is alweer de laatste maandag van de maand, dus tijd voor een nieuwe Smalltalk! In deze reeks houd ik jullie up to date over de kleine (en soms grote) gebeurtenissen van de afgelopen maand. Een kijkje in mijn dagelijkse leven dus! In de smalltalk van september: Taha is drie, dagje pretpark, de eerste keer ziek dit najaar & blognieuws.

Hiep hoera! Taha is drie jaar!

Al vanaf begin augustus had Taha het over niets anders: hij was bijna jarig! Op vrijdag 6 september was het dan zover en meneer liep de hele dag (begrijpelijk) te stuiteren. Helaas moesten Kerim en ik allebei de hele dag werken, dus Taha heeft zijn echte verjaardag vooral op het kinderdagverblijf gevierd. Wie jarig is trakteert, al had ik het dit jaar redelijk simpel gehouden: Mooie cadeautasjes gevuld met een grote balon, iets lekkers en deze leuke potloodjes van de HEMA. Ons verjaardagscadeau hebben we ’s avonds na het bezoekje aan de Mac gegeven. Eindelijk had hij zijn eigen heuse bolide!
Het verjaardagsfeestje vierden we zondag. Bedolven onder aandacht, cadeaus en lekkernijen heeft meneer de dag van zijn leven gehad en de rest van de maand september heeft hij er nog ronduit over verteld. Nu Taha wat ouder wordt vind ik verjaardagen en feestdagen ook steeds leuker worden!

Dagje weg naar Drouwenerzand

In het weekend voorafgaand aan mijn vakantie zijn we naar attractiepark Drouwenerzand geweest. Vroeger toen ik klein was zijn we er een aantal keer naar toe geweest en ik wíst dat het een leuk park zou zijn voor Taha. Vrijwel de meeste attracties zijn vanaf 80cm dus Taha kon bijna overal in. Dat hebben we geweten. Niks geen rustige autoritjes of tam met het treintje door het park maar gillen in het spokenhuis en zwaaien in de breakdance. Het is overduidelijk dat Taha net zo van spanning houdt als zijn moeder, die appel viel dus niet al te ver.
Het voordeel van Drouwenerzand is dat het een onwijs budgetvriendelijk park is. De entree is al niet hoog met zijn €14,50 en dat is dan ook nog eens inclusief onbeperkt eten en drinken. De dag hebben we afgesloten met uiteraard een totaal waardeloos prul uit de giftshop die sinds thuiskomst al in het vergetelhoek van zijn kamer. Benieuwd naar meer peutervriendelijke speelparken? Kijk dan eens bij dit artikel.

Ziek, zwak & misselijk

Dat weekend was ook meteen mijn vakantie. De rest van de vakantie was ik namelijk onwijs beroerd. Ziek. Zwak. Misselijk. Just my luck. Ik had zo veel op de planning staan om tijdens mijn week vrij te doen en niets is er van terecht gekomen. Ik had deze week bewust vrij genomen om wat tijd voor mijzelf te nemen en even tot rust te komen, maar deze week was juist zwaarder dan normaal. In de ochtenden gaat Taha niet naar de kinderopvang maar past mijn moeder altijd op wanneer ik moet werken. Helaas zat ook zij in de lappenmand waardoor ik zo tegen een uur of 12 al he-le-maal gesloopt was. Daar ging ik dan met mijn koortsige koppie naar de kinderopvang om die kleine weg te brengen om vervolgens drie uurtjes rust te kunnen pakken voordat deze diesel weer op gang moest komen. Nee, die vakantie was drie keer niks en ik baal er eigenlijk ook wel nog steeds van. Wat wél heel fijn is, is dat toen ik terugkwam op werk mijn contractverlenging klaar lag en ik voor een jaar heb getekend bij mijn werkgever. Top!

Blognieuws

Al een tijdje vond ik dat mijn blog veel te vanilla was met vooral veel objectieve posts. Al wat langer wilde ik wat meer subjectief gaan bloggen maar ergens vond ik dat toch wel retespannend. Ik was best bang om mensen tegen hun schenen te schoppen of anderen tegen de haren in te strijken. Maar weet je wat? Dit is míjn blog en daar schrijf ik dus ook gewoon vanuit míjn perspectief. Je kunt vanaf nu dus meer artikelen verwachten waarin ik schrijf vanuit mijn eigen standpunt of (ongevraagde) mening. Daarnaast is de lay-out en indeling op de schop gegaan zoals vaste lezers (love you!) al was opgevallen. Ik heb gekozen voor een grid-layout zodat op de homepagina in één oogopslag meer artikelen zichtbaar zijn en er is een nieuwe header. De categorieën heb ik samengevoegd en opnieuw onderverdeeld zodat het allemaal wat beter met elkaar samenhangt. In de CSS nog wel het één en ander tweaken, maar ik ben onwijs blij met hoe de blog er nu bijstaat. Ik hoop jullie ook!

Dit artikel bevat LinkPizza affiliate links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top