Smalltalk | #4: Augustus 2019

Het is alweer de laatste maandag van de maand, dus tijd voor een nieuwe Smalltalk! In deze reeks houd ik jullie up to date over de kleine (en soms grote) gebeurtenissen van de afgelopen maand. Een kijkje in mijn dagelijkse leven dus! In de smalltalk van augustus: huisarts & onderzoeken, Dinopark Twente & Chill.

 

Eindelijk antwoord

Al een tijdje liep ik rond met allerlei kleine vage klachtjes. Een opgejaagd gevoel, hartkloppingen, het heel snel warm hebben, trillende handen..Soms had ik zelfs het gevoel dat mijn armen zo zwaar waren dat ik ze amper kon optillen. Voor mijn gevoel had het vooral met spanning en stress te maken, dus ging ik op allerlei manieren proberen gezonder te leven en minder stress te ervaren. Toen dat maar niet leek te helpen ben ik toch maar naar de huisarts gegaan. Daar heb ik bloed geprikt en na drie dagen kwam het verlossende antwoord: hyperthyreoïdie. Met andere woorden: mijn schildklier werkt (momenteel) veel te snel. Doordat mijn schildklier teveel hormonen afgeeft aan het bloed krijg ik deze klachten, mijn lichaam werkt gewoon een tandje te hard. Hier had ik en de arts nog niet aan gedacht omdat aan mijn gewicht niet bepaald te zien was dat mijn stofwisseling te snel werkt. Uiteraard val ik in de uitzonderingsgroep die er niet veel van afvalt en soms zelfs aankomt, zul je net zien.
Ondertussen ben ik nu aan het wachten op het vervolgonderzoek met een echo. Helaas is de wachttijd behoorlijk hier in het ziekenhuis dus voorlopig zit ik nog wel even in onzekerheid over de oorzaak.

 

Dinopark Twente

Afgelopen zaterdag zijn wij op de valreep naar Dinopark Twente geweest. Van vrienden, kennissen en collega’s hoorden we veel lovende woorden over het park en omdat het een eenmalig event was konden we het niet overslaan. Achteraf gezien vond ik het eerlijk gezegd de entree niet waard, maar het was verder een prima zaterdagmiddag.
Het dinopad, waar hij vooral moest klimmen en klauteren en het labyrint in het donker vond hij onwijs gaaf, de dino’s vond hij na de eerste drie maar matig. Typisch mijn kind, het thema vind hij vooraf altijd fantastisch maar op het moment suprême altijd maar onbelangrijk.. We hadden voor Taha het rangerpakket gekozen waarbij hij opdrachten moest doen en een echt din0-ranger diploma ontving. Dat vond hij wel erg leuk!

 

 

Chill

Verder hebben we in Augustus niet bijzonder veel gedaan. Lekker veel relaxen, barbecueën met familie, lekker naar de kinderboerderij.. Geen vakantie, geen extreme zomervakantie uitjes, gewoon even rust. Verder zijn we in huis veel bezig met toch weer een ander interieur en moet de tuin nu toch écht gedaan worden. In september heb ik nog een weekje vrij en dan begint de drukte periode van het jaar op werk. Ik geniet er nog even van ;)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.