Review: Snoezebol luistersprookjes

HebbenLeave a Comment on Review: Snoezebol luistersprookjes

Review: Snoezebol luistersprookjes

Voorlezen speelt een rol in de taalontwikkeling van jouw kleintje en sprookjes stimuleren de fantasie waardoor de verbeeldingskracht geactiveerd wordt. Met de luistersprookjes van Snoezebol kun je een rustmomentje pakken voor jouw kindje én de ontwikkeling stimuleren. Mooi toch?

 

Voorlezen

Voorlezen speelt een enorme rol in de ontwikkeling van jouw kindje. In de eerste plaats is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden, een goede zinsopbouw en leren om actief met taal om te gaan door na te praten over de boekjes. Maar niet alleen kennis van taal wordt gestimuleerd door voorgelezen te worden! Zo leren kinderen actief te luisteren en zich te concentreren, wordt de fantasie geprikkeld, krijgen ze grip op de wereld om zich heen én geeft de exclusieve aandacht die kinderen bij het voorlezen krijgen een geborgen en veilig gevoel. Dat allemaal dankzij voorlezen! Niet voor niets doen veel bibliotheken mee aan BoekStart zodat jouw kindje zo snel mogelijk in aanraking kan komen met voorlezen!

 

Sprookjes

Sprookjes zijn al eeuwenlang bij zowel kinderen als volwassenen populair. Dit is niet voor niets. Sprookjes stimuleren verwondering en de fantasie waardoor verbeeldingskracht geactiveerd wordt.  Ze bevatten over het algemeen een moraal wat via beeldentaal naar voren komt. Bij kinderen zijn fantasie en werkelijkheid zo met elkaar verweven dat wat zij in sprookjes horen doorwerkt in hun dagelijkse leven.  Ze leven intens mee met de helden en heldinnen in sprookjes en voelen dat zij net zo dapper, stoer en vindingrijk kunnen zijn als de held in hun lievelingssprookje. Het mooie van sprookjes is dat er niet één enkele goede interpretatie is. Sprookjes hebben meerdere lagen, en ieder kind pakt het laagje dat hem of haar het meeste aanspreekt.

 

snoezebol luistersprookjes

 

Snoezebol Luistersprookjes

De heldin in alle sprookjes van Margriet is Snoezebol. Ze is een pienter en dapper meisje dat kan praten met dieren en dingen. En hoewel anderen dat maar gek vinden vindt zij dat superleuk. Hierdoor beleeft ze namelijk allerlei avonturen! Met haar stevige laarsjes stapt ze elk avontuur in. Zoals bijvoorbeeld toen zijn erachter kwam wat konijntjes ´s nachts bij het maanlicht uitspoken, of die keer dat een mocht logeren bij haar oom en wel hele gekke huisdieren ontdekte!

De luistersprookjes over Snoezebol zijn modern en herkenbaar voor jonge kindjes. Ze duren iets minder dan een kwartier en ik merk dat Taha zijn aandacht er hierdoor goed bij kan houden. Niet te lang, niet te kort.  Het is heel fijn om aan het eind van de middag even samen een sprookje te luisteren. Zij zijn ideaal om even te onthaasten en te ontspannen. Samen, maar ook alleen wanneer ik ergens even druk mee ben.

Ik merk dat de luistersprookjes van Snoezebol indruk maken op Taha. Nadat hij een sprookje heeft geluisterd kan hij er lang over vertellen, en ook in het spelen komt het regelmatig terug. Dan heeft hij dingen uit de avonturen opgepikt die hij later naspeelt met bijvoorbeeld zijn knuffels. Erg leuk om te zien! Het is een feest om de verschillende gezichtsuitdrukkingen van Taha te zien tijdens het luisteren, en zo zie ik meteen het effect dat beeldende verhaaltjes hebben op mijn kleine spruit.

 

Zo grappig om alle gezichtsuitdrukkingen te zien tijdens het luisteren naar Snoezebol!

Benieuwd naar de avonturen van Snoezebol?

Zoals je wellicht inmiddels hebt gemerkt zijn Taha en ik fan van Snoezebol en haar avonturen. Onwijs leuk dat wij op deze manier hebben mogen kennismaken met de sprookjes. Een abonnement op Snoezebol luistersprookjes kost € 29,90 en dan krijg je een jaar lang elke week een nieuw sprookje in jouw sprookjesbibliotheek. 52 verhaaltjes dus!
De sprookjes zijn offline te beluisteren door ze te downloaden en in de online sprookjesbibliotheek terug te luisteren. Daarnaast is het ook mogelijk om het sprookjesabonnement cadeau te geven!

Ben jij nou ook benieuwd naar de luistersprookjes van Snoezebol? Dan kun je hier twee weken lang Snoezebol luistersprookjes vrijblijvend uitproberen. Na twee weken ontvang je een uitnodiging om een jaar lang sprookjes te lezen en te beluisteren.

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top