Netflix Favorites: #2 True Crime Special

EntertainmentLeave a Comment on Netflix Favorites: #2 True Crime Special

Netflix Favorites: #2 True Crime Special

Mijn liefde voor Netflix is groot. Het gaat zelfs zover dat wij ons televisie abonnement hebben afgezegd, en uitsluitend gebruik maken van Netflix en de Kodibox. Omdat ik graag mijn Netflix liefde deel met jullie: mijn deze-moeten-jullie-echt-even-kijken-reeks! Deze keer een true crime special, want I love me some real drama.

 

1. The Disappearance Of Madeleine McCann

 

Vrijwel iedereen kent het verhaal van Madeleine McCann die in 2007 verdween terwijl ze met het gezin op vakantie waren in Portugal. De crime zaak rondom Madeleine is altijd vrij controversieel geweest: beschuldigde ouders, falen van de Portugese politie en de hoeveelheid geld dat in deze zaak wordt gestopt. Deze Netflix docu is interessant en laat je gaandeweg steeds een andere theorie bedenken. Toch blijft er iets knagen aan mij dat dit niet het hele verhaal is. Hoe dan ook: een aanrader.

 

2. Making A Murderer 1 & 2 

 

Making A Murderer staat al een geruime tijd op Netflix. Het verhaal van de zaak tegen Steven Avery, die eerder jaren onschuldig heeft vastgezeten, om de moord op Teresa Halbach. Niet alleen Steven, maar ook zijn minderjarige neef Brandon Dassey komt achter de tralies te zitten. Nu staat ook het tweede deel van de documentaire op Netflix, en ik kan je aanraden om beide delen achter elkaar te bekijken. In mijn ogen stinkt er iets aan het zaakje, en daarin sta ik niet alleen. Ik ben benieuwd wat jij van de zaak vind!

 

3. Abducted In Plain Sight

 

De nachtmerrie van iedere ouder: iemand close tot je familie blijkt niet te zijn wie je dacht dat hij was. In Abducted In Plain Sight zie je hoe het meisje Jan wordt gekidnapped door de oh zo aardige buurman. Tijdens deze vermissing weet buurman ¨B¨ Jan zo te manipuleren dat er een ongezonde en onnatuurlijke relatie ontstaat. Jan neemt steeds meer afstand van haar familie, en dan gebeurd wat niemand had zien aankomen: Jan wordt weer gekidnapped door ¨B¨. In de documentaire kom je erachter hoe gewiekst ¨B¨ de hele familie in zijn greep houdt, en wat de nasleep hiervan allemaal is. Get ready om volledig een ¨What The F¨ gevoel te krijgen bij deze documentaire!

 

4. The Staircase

 

Wanneer de vrouw van schrijver Michael Peterson om het leven komt door een val van de trap wekt dit argwaan op bij justitie. Uit autopsie blijkt namelijk dat zijn vrouw Kathleen meerdere malen op haar hoofd is geslagen en hierdoor is doodgebloed. Michael blijft volhouden dat het een ongeluk is, en er komt op een gegeven moment zelfs een uil om de hoek kijken. Dan komt er iets uit het verleden van Michael bovendrijven: in 1985 komt de buurvrouw van Michael waar hij goed mee overweg komt te overlijden. Waarom dat een rol speelt? Ook zij kwam te overlijden door een val van de trap.. Een interessante documentaire die je zeker moet hebben gezien als je interesse hebt in het Amerikaanse rechtssysteem.

 


Ben jij ook een true crime fan? Welke true crime moet ik zeker zien?

Eerdere Netflix Favorites

Netflix • Favorites #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top