Mama Musthave | Structuurjunkie Planner 2019/2020

Call me oldschool, maar ik vind het zoveel fijner om mijn planning níet digitaal bij te houden. Google Calendar is een fantastisch product, maar afspraken en planningen op papier geven voor mij zoveel meer structuur dan online werken. Een goede planner is hierbij natuurlijk essentieel en na lang zoeken heb ik eindelijk een planner gevonden die goed bij mij past! Ik heb de Structuurjunkie planner nu twee weken in gebruik en laat jou graag zien wat ik er nou echt van vind.

 

Structuurjunkie Planner

Structuurjunkie is opgezet door Cynthia Schultz, vroeger beter bekend als Miss Lipgloss. Ze heeft een heel traject waar je jezelf echt tot een Structuurjunkie kunt omtoveren met een werkboek, een online programma en dus de Structuurjunkie planners. Na veel verzoek heeft Cynthia nu ook een planner mét data ontwikkeld, dat is de planner die ik je vandaag laat zien. Ben je op zoek naar een planner zonder data? Kijk dan hier.

 

Structuurjunkie planner

 

Uiterlijk & Inhoud

De 2019/2020 planner heeft een mooie plantgroene kleur met een gouden geometrische print. De binnenzijde en leeslinten zijn poederroze. Ik vind het een mooie, rustige kleurencombinatie zonder druk, saai of kinderlijk te zijn!  Voorin de planner vindt je jaaroverzichten met weeknummers voor 2019 t/m 2022. Vervolgens komen de maandoverzichten van 2019 vanaf juli en het hele jaar 2020. De maandoverzichten in deze planner zijn helaas kleiner dan de overzichten van de Structuurjunkie planner light, maar wel erg geschikt voor bijvoorbeeld het bloggen.

Dan is het tijd voor de weekplanners en dit zijn er maar liefst 70! De planner loopt van week 35 2019 t/m week 1 2021, je kunt hier dus maar liefst anderhalf jaar mee werken. Elke week is verdeeld over twee pagina’s en hebben een dagplanning. De dagen lopen van 07 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds. Onderaan de dagplanning vind je een bulletlist met taken die je vrij kunt invullen.  Naast de takenlijst is er ruimte voor notities. Eens per maand vind je naast de takenlijst een evaluatievakje met vragen als Hoe was je maand? of Wat ga je komende maand anders doen?

Na de weekplanners vind je een maandoverzicht voor 2021 en 22 notitiepagina’s. De notitiepagina’s zijn voor de helft in bulletjournalstijl en de andere helft is gelinieerd. Achterin de planner zit een envelop zoals je deze vind in Moleskin notitieboeken met een klein poederroze notitieboekje van ongelijnd papier.

 

 

Pluspunten

  • Overzichtelijk
  • Drukt niet door met fineliners, vulpennen en markers
  • Handzaam, 22×16 cm, tussen A5 en A6 in.
  • Weeknummers
  • Weinig poespas
  • Mooi vormgegeven

 

Minpunten

  • Softcover, de planner beschadigd snel
  • Kleinere maandplanning dan de Structuurjunkie planner light
  • Geen elastiek om hem dicht te houden, deze heb ik los bij de HEMA gehaald.

The verdict

Na twee weken kan ik zeggen dat dit nu al de fijnste planner is waar ik tot nu toe mee heb gewerkt. Ik heb vaker planners gebruikt die een dagplanning hanteren, maar vaak liepen die maar tot 20 uur wat voor mij net te kort was. De wekelijkse to-do bulletlist is onwijs prettig en scheelt enorm in het overzichtelijk houden van mijn weekplanning. Ik gebruik de planner voor zowel mijn werk, huishouden als de blog en gebruik hiervoor kleurcodes. De markers waarmee ik de kleuren aangeef drukken niet door, dus het papier is lekker dik. Wel vind ik het erg jammer dat de planner zo snel beschadigd. Ik neem hem overal mee naartoe en na twee weken beginnen de hoeken al om te vouwen. Al met al kan ik deze planner zéker aanraden. Je vind hem hier voor €20,99.


 

Steuntje in de rug nodig bij plannen?

Lees hier 6 tips om beter te plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.