4 fijne apps voor sporten thuis

Lichaam & GeestLeave a Comment on 4 fijne apps voor sporten thuis

4 fijne apps voor sporten thuis

Soms heb je gewoon even geen tijd om naar de sportschool te gaan, of voel je je gewoonweg niet helemaal op je gemak. Misschien heb je wel een hele andere reden. Gelukkig zijn er anno 2019 onwijs veel manieren om thuis te trainen die je gemakkelijk in je dagelijkse routine gooit. Is het gelijkwaardig aan een volledige gymsessie? Waarschijnlijk niet. Toch is wát beweging nog altijd beter dan helemaal niets doen. In dit artikel laat ik jou 4 fijne (gratis!) apps zien waarmee thuis sporten peanuts wordt.

8Fit

8Fit is een onwijs fijne app voor thuis sporten met veel variatie. Nadat je jouw eigen profiel en doelen hebt ingevuld krijg je elke dag een nieuwe workout varierend in tijd, maar vrijwel nooit langer dan 10 minuten. Er zit veel variatie in de workouts: van time-interval tot tabata, en van paleo run tot reps. Daarnaast vind je in de app ook een stappenteller, kun je jouw eigen externe workouts tracken en vind je veel informatieve artikelen over fitness en voeding. Het is een fijne, uitgebreide app die er bovendien erg leuk uitziet!

Je scoort hem hier voor Android en hier voor iOS.

 

Tabata HIIT

tabata workout thuis

Tabata is een HIIT met workouts die maximaal 4 minuten duren. Ja echt, 4 minuten. De opzet is simpel: 20 seconden lang geef je alles wat je kunt en vervolgens neem je 10 seconden rust. In de app Tabata HIIT vind je talloze oefeningen gericht op verschillende gebieden. Van een abs workout tot een full-body, er zijn onwijs veel mogelijkheden binnen de app. Dit zorgt voor lekker veel variatie binnen één enkele app. Naast workouts, timers en reminders vind je in deze app ook een caloriecounter. Een uitgebreide app met veel functies wat veel goed maakt voor het afgrijselijke uiterlijk.

Je vindt Tabata HIIT hier voor iOS en hier voor Android.

 

Home Workout

homeworkout app

Home Workout is een redelijk bekende app met workouts waarbij alleen het lichaamsgewicht gebruikt wordt. De app heeft oefeningen voor zowel de buik, borst, benen, armen en bilspieren als oefeningen voor het hele lichaam. Alle oefeningen zijn ontworpen door experts. De app houdt automatisch je trainingsvoortgang bij en de je kunt beginnen op drie verschillende levels: beginner, gevorderd en expert. Wat ik een enorm pluspunt vind is dat deze app ook veel aandacht besteedt aan rek- en strekoefeningen. De uitleg van de oefeningen is duidelijk en er is geen onderbreking door reclames. Met een naam dat letterlijk zegt thuis sporten kan het ook eigenlijk niet mis gaan.

Je vindt de app hier voor Android en hier voor iOS

 

5 minute pilates workouts

pilates workout thuis

Pilates is perfect voor het tonen van je lichaam en om stress te verminderen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om een keer wat anders te doen dan de standaard oefeningen als push-ups en sit-ups. Deze gratis app is een hele fijne om kennis te maken met pilates, en geloof mij als ik zeg dat je jouw spieren zeker zal voelen branden. Elke training wordt gemaakt op basis van een selectie van eenvoudige maar effectieve pilates oefeningen waardoor het ideaal is voor beginners. Aan het uiterlijk van de app ga ik weinig woorden vuil maken, het ziet er niet uit. Uiteindelijk gaat het daar natuurlijk ook niet om en is 5 minute pilates workouts een fijne app met duidelijke instructies voor een snelle dagelijkse workout.

Je vind de app hier voor iOS en hier voor Android

 


Meer apps

Yoga @ Home: Down Dog Yoga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top