Gastblog | Mijn Tweelingzwangerschap

Af en toe komen andere ouders aan het woord op bynisa.nl. Vandaag schrijft Miranda over haar tweelingzwangerschap, een toch wel pittige opgave! Toch wil ze vooral benadrukken dat ja, het is pittig, maar nee, het is niet zo erg als dat mensen altijd denken of doen voorkomen. Benieuwd hoe dat is, zo’n tweelingzwangerschap? Lees dan snel verder!

 

En toen bleken het er twee

Een tweeling…. “Wat erg!”, “heel veel sterkte!”. Dit waren een paar voorbeelden van reacties toen wij vertelden dat we in blijde verwachting waren van 2 wondertjes. O ja.. “kun je er niet 1 wissen?” Kwam ook voorbij. Alsof het vreselijk is om een tweeling te krijgen. Wij konden ons nog niet voorstellen hoe het zou zijn om 1 baby te hebben.. laat staan 2. Zou het echt zo vreselijk zijn? Wij stonden er vrij luchtig in. We zien het wel. (Mijn zwangerschap yoga docente vertelde me..” Dit kun jij!”.gaf me wel een boost extra). Ook nare verhalen over zwangerschappen waarbij het niet goed afliep met de kindjes was favoriet. Lekker om daarmee aan te komen bij een zwangere vrouw. Gelukkig kwamen er ook wel reacties als ” oh een tweeling dat had ik ook zo graag gewild”. Ikzelf had daar eigenlijk nooit over nagedacht, we gingen het beleven!

Bij de 1e echo was het overduidelijk! Wij zagen het ook, maar dachten het niet goed gezien te hebben. Een paar dagen ervoor zaten we nog te geinen over een tweeling echo. Wij zeiden al, straks zien we dat. En ja, we zagen dit. Het zijn er 2 vertelde de verloskundige. We waren best overrompeld. Ik vroeg ” hoe gaat dat passen?” Jeroen gniffelde wat de hele tijd. Haha.
Toen wij over de schrik heen waren zeiden we tegen elkaar: we zien wel! Die ene extra moet gewoon zo zijn. We lieten het op ons afkomen. Het heeft immers geen zin je druk te maken over iets wat je nog niet weet. Ze zijn allebei van harte welkom!

 

tweeling, tweelingzwangerschap, liefde, zwanger

 

De zwangerschap

Het 1e trimester vond ik niet leuk. Ik was heel veel misselijk, zo’n vervelende doordringende niet te beschrijven misselijkheid. Veel
overgeven. Tot aan elke keer net niet een ziekenhuisopname toe. Pfff. Dat duurde lang in mijn ogen. Ik schaamde me dat ik dan weer mijn werk moest bellen maar het was gewoon niet te doen. Wel keek ik iedere keer weer uit naar onze 2 wondertjes! Het bleef bijzonder ze te zien zweven in mijn buik.

Ik hoopte dan ook dat het 2e trimester beter werd. En dat was gelukkig ook zo! Ik had echt die zwangerschapsglow en straalde! Heerlijk!
We zijn snel met de babykamer bezig gegaan. We wisten niet hoe of wat dus beter maar op tijd af! Zo vaak gehuild in dat kamertje, ik vol hormonen mij voor te stellen hoe het zou zijn als ze er waren maar dat voorstellen was niet voor te stellen. Het is prachtig geworden!
Ook de 20 weken echo kwam voorbij en wisten we dat er 2 mannetjes onderweg waren! Er was wel te zien dat Jay Jay een bloedvat miste in zijn navelstreng wat een groeiachterstand kon opleveren. Heel spannend vond ik dat! We moesten naar Zwolle om het beter te laten onderzoeken. Dit gebeurde en gelukkig was er verder niets aan de hand alleen dat bloedvat. Ze groeiden wel mooi gelijk op dus waren we gerust gesteld! Jay jay is zelfs geboren met 200 gram meer als Jax tegen alle verwachtingen in, bikkel.

Het 3e trimester… Pfff. Die vond ik vreselijk lang duren! Prachtig vond ik het als er weer wat tekeer ging in mijn buik.. wie was het? Jax of Jay Jay? Haha! (Ja, we wisten de namen al.)
Dankzij mijn inmiddels gigantische buik worden de dagen en nachten er niet leuker op. Maagzuur bij de vleet! Er was zo weinig ruimte nog in mijn buik voor mijn eigen organen waardoor eten er soms zo weer uitkwam. Druk op de kringspier etc. Dat maagzuur was vreselijk in combinatie met de opruimdrang. Pfff. Haha. Tot kaaktrekken toe. Dag en nacht. Ik lag op een gegeven moment op 3 hoofdkussens en nog een voedingskussen tussen mijn benen. Charmant. Omdraaien duurde wel een kwartier. Haha. De gaviscon vloog erdoor. Ik ging nergens heen zonder flesje. Uiteindelijk werden de klachten zo erg dat we besloten hebben de boel in te leiden.

 

gezin, tweeling, zwangerschap, tweelingzwangerschap, geluk

 

Geboren!

Ze zijn geboren door middel van een keizersnede met 37 weken en 5 dagen! Prima! Gezonde jongens! Ik vond het verbazingwekkend te zien dat toen Jay Jay er uit kwam me voor te stellen dat er nog zo’n mannetje verstopt zat! Magisch! Hoe kan het!
Natuurlijk kon commentaar niet uitblijven. “Had je niet liever een jongen en een meisje gehad?”. Nou nee.. mijn wens gezonde kindjes. Eerlijk. En dat was gelukkig zo. Ik vertrouwde erop dat ik gewoon een boysmom ben. Haha.

De begin periode vond ik wel pittig. Slapen deden we eigenlijk niet want er was altijd iemand die honger had. Ik gaf borstvoeding. Best tijdrovend met 2 die niet altijd synchroon lopen. Vanwege slaapgebrek kregen we vaak goed bedoelde adviezen zo als “dan ga je toch slapen als zij dat doen”. Goh.. niet aan gedacht! Natuurlijk wel maar ze sliepen niet synchroon. Wel heb ik zelf in deze periode vaak gedacht dat het misschien 1 voor hun en mijn eigen aandacht leuker was. Maar dan zag ik ze elkaar ontdekken. Dat was gewoon prachtig om te zien! Zo bijzonder. Wie heeft dat nou? Je word geboren als broer. Gelijk al. Dus dan was die gedachte zo weer voorbij.

Inmiddels zijn de heren bijna 1,5! Tijd vliegt! Cliché maar waar! Mijn conclusie.. een tweeling… Ook al was het aanpoten.. die sterkte wensen waren niet nodig geweest. Ondanks het aanpoten heb ik genoten en doe ik dat nog. Iedere dag. Natuurlijk heb ik ook weleens een baaldag. Dat mag toch?

En wat waren we snel gehecht aan hen! Allebei. Dit kon ik mij echt niet voorstellen. Dankbaar ben ik nog iedere dag! Ik geniet van de kleine dingen! Ze leren samen praten, omrollen, staan en lopen. Zijn gegroeid in dezelfde golven. Samen. Dat moet toch bijzonder zijn!
Friends for life! Proud to be a twinmom!

Liefs Miranda


Wil jij ook jouw verhaal doen in een gastblog? Dat kan! Je mag voor meer informatie mailen naar contact@bynisa.nl of gebruik maken van het contactformulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.