Gastblog: Iris over haar dochter met ADHD

GastblogsLeave a Comment on Gastblog: Iris over haar dochter met ADHD

Gastblog: Iris over haar dochter met ADHD

Vandaag is Iris aan het woord. Deze mama heeft na lang zoeken eindelijk het verlossende antwoord gekregen op prangende vragen over haar dochter: ze heeft ADHD. Hoe zij hier mee omgaat is fantastisch, zo positief. Deze mama wil graag haar positieve mindset ronstrooien als confetti, en geef haar eens ongelijk!

 

Alle Dagen Heel Druk ….

Ik, mama (38) van mijn lieve dochter (9) en getrouwd met de leukste (I know, dat vindt iedereen;-)) maar really, echt de leukste!
Gezegend in 2017 met een heerlijk lief mannetje, lekker huis, lieve hond, lieve vrienden een leuk leven. Niks mis mee toch? Zeker niet….

Totdat we afgelopen jaar januari  toch wel te horen kregen dat het de spreekwoordelijke ‘5 voor 12’ was met onze dochter.Het gesprek was daar. Het gesprek waar ik eigenlijk al op hoopte vanaf dat onze dochter 5 jaar was. Ken je dat als moeder dat je altijd gewoon voelt dat er iets niet klopt?

Ik had dit gevoel al even en daarom was dit geen verrassing voor mij. Wel hoopte ik nu eindelijk eens de juiste begeleiding te krijgen zodat we ons lieve meisje konden helpen. Jaren van boosheid, driftbuien, slapeloze nachten en verdriet maar niet weten waar het gevoel vandaan kwam domineerde ons huishouden.

Wat deden wij als ouders toch mis? Wat snapten we niet hoe anders moest?

Telefoontjes naar het consultatiebureau waren dagelijks en ook Google kon optimaal aan de bak voor mijn zoekopdrachten. Nergens kon ik de verlossing vinden…… Tot daar het gesprek, een openbaring en zoveel herkenning. En daar gingen we, daar begon onze reis……de reis waarin wij erachter kwamen hoe bijzonder ons kind is. Dat je ADHD hebt maar het je ook bijzonder maakt. Dat het een onderdeel is van je ‘zijn” en dat het je oh zo bijzonder en leuk maakt.

Inmiddels zijn wij aardig thuis in de wereld van ADHD en hebben we dan ook de keuze gemaakt het een positieve draai te geven. Begrijp me niet verkeerd ik maak het niet tot iets alsof het allemaal leuk is maar door steeds het negatieve te benoemen wordt het ook niet beter.
Thuis zijn we er erg open over en heb je vragen? Stel ze! Alles is in de regelmaat, schema’s vullen we in en vooral vaak genoeg benoemen we wat de voordelen zijn van ADHD.

Dat is toch wel onze missie. Zelf ben ik een studie gaan volgen tot ADHD coach. Dit om zowel mijn eigen kind beter te begrijpen als ook er voor anderen zijn die het fijn vinden om begeleiding te krijgen.

Zij heeft de ADHD maar het heeft ook veel invloed in ons leven als ouders. Hoe moe soms ook (en echt ik zit best wel eens met mijn handen in het haar): we geven haar support all the way! We kunnen constant op donkere wolken blijven zitten en blijven mopperen over hoe het systeem werkt maar we kunnen ook kijken wat we er zelf aan kunnen veranderen.

In ons verhaal zijn we al aardig op weg, we hopen dat dit ook eenieder ander verhaal bereikt.

Met de lijfspreuk: ‘’Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’’ springen we door het leven heen. Vallen en opstaan het hoort er allemaal bij en net als Pippi Langkous kan mijn dochter ook fijn zichzelf zijn! Misschien niet dat meisje dat alles keurig volgens het boekje doet, maar wel een ‘out of the box’ denkertje, een gevoelig meisje, een lieverd voor anderen en een heerlijk kind om te hebben.

Liefs Ier


Klik hier voor het instagramaccount van Iris.

 

Wil jij ook jouw verhaal doen in een gastblog? Dat kan! Je mag voor meer informatie mailen naar contact@bynisa.nl of gebruik maken van het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top