Scooch over Netflix, Disney+ is here!

Entertainment2 Reacties op Scooch over Netflix, Disney+ is here!

Scooch over Netflix, Disney+ is here!

Het zal je vast niet ontgaan zijn: sinds 12 september is Disney+ gratis in ons kikkerlandje beschikbaar. De officiële release is 12 november en tot die tijd zijn wij verkozen om het platform uit te proberen. Natuurlijk heb ik direct een account aangemaakt om het één en ander uit te proberen en hoewel nog niet alle content erop staat ben ik nu al fan.

 

Content op Disney+

Je kunt niet alleen je eigen jeugd herbeleven met de oude Disneyfilms als Lion King, Sneeuwwitje en Oliver & Co. Disney bestaat tegenwoordig uit veel meer dan alleen tekenfilms en de welbekende muis. Zo vind je naast de welbekende klassiekers ook films van Pixar, Marvel, 20th Century Fox én LucasFilms (Star Wars franchise). Ook vind je er prachtige documentaires van National Geographic.  Op dit moment in de probeerfase staat er een uitgedund aanbod op Disney+, maar het is nu al een aanbod waar je u tegen zegt. Disney zegt meer dan 500 films en in het eerste jaar zullen ze 10 exclusieve films en 25 originele series lanceren. Een serie dat al bekend is gemaakt is een nieuwe Lizzy McQuire mét Hillary Duff in de hoofdrol! Last but not least: Disney belooft dat films vanuit de bioscoop direct op de streamingdienst geplaatst zullen worden en vanaf november kun je al direct Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent 2, Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker zien.

 

disney+

 

Zo werkt het

Disney+ is momenteel beschikbaar op het internet, in de App Store, in de Play Store, op Playstation en Xbox. Tot 12 november kijk je gratis, daarna kost de streamingdienst €6,99 per maand. Hiervoor krijg je reclamevrije content in 4k van alle eerder genoemde studios en kun je bijvoorbeeld ook 30 seizoenen van de Simpsons terugkijken.
Op elk account kunnen 7 profielen en 10 devices worden gekoppeld, waardoor de dienst in prijs een stuk aantrekkelijker is dan grootste concurrent Netflix.  Films en series zijn onbeperkt te downloaden waardoor je ook offline kunt blijven kijken. Ideaal voor bijvoorbeeld de kids in de auto of wanneer je al tegen je datalimiet aanloopt.  Disney+ is maandelijks opzegbaar.

 

Kindvriendelijk

Tja, beetje een open deur wel, maar Disney+ is gericht op familie- & kinderentertainment en is daarom uiteraard kindvriendelijk. Dat niet alle content geschikt is voor kleine kinderen maakt niet uit. Net zoals bij Netflix kun je ook hier een kinderprofiel aanmaken die automatisch al heel wat eruit filtert. Volgens Disney+ baas Kevin Mayer moet de streamingsdienst een kwalitatieve, kindvriendelijke service blijven. Series van Fox en Abc Networks zullen dan ook niet beschikbaar worden gesteld. Voor mij persoonlijk is Disney+ dan ook een toevoeging en geen vervanging voor Netflix

 

The Verdict

Tot nu toe ben ik onwijs positief over de streamingdienst. De interface is prettig, het aanbod is groot en divers en de prijs straks is laag voor wat je ervoor terug krijgt. Zelf heb ik mij weer in mijn jeugd gewaand met de Lion King en Aladdin en heb ik eindelijk de verfilming van Jungle Book en Beauty & The Beast gezien. Taha is ook fan en kijkt elke dag één van de Toy Story films en natuurlijk de programma’s van Mickey zoals Mickey’s Clubhuis. Ik kan iedereen Disney+ aanraden om te proberen, het zal je niet teleurstellen!

 

Afbeeldingen: Disney

 

 

2 thoughts on “Scooch over Netflix, Disney+ is here!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top