Easy diy: Maak samen een geometrisch schilderij

DoenLeave a Comment on Easy diy: Maak samen een geometrisch schilderij

Easy diy: Maak samen een geometrisch schilderij

Onlangs hebben wij de muur van Taha´s kamer geschilderd, dus er mocht wel wat extra kleur bij. Zo kwam ik op het idee om samen met Taha een tof geometrisch schilderij te maken. Hoe leuk is het als je jouw eigen kunstwerk aan de muur in je kamer hebt hangen? Deze DIY is supermakkelijk en zorgt voor heel wat kliederpret.

 

Samen schilderen

Samen met je kindje verven op schilderen is goed voor hun ontwikkeling. Door te schilderen en tekenen doen zij hun eigen belevenissen op, drukken ze ervaringen uit en ontplooien ze creativiteit. Over het algemeen vinden de meeste kindjes kleuren en tekenen ook heel erg leuk. Ze hebben van nature een grote scheppingsdrang en voelen veel voldoening wanneer ze zelf iets hebben gemaakt. Daarnaast is het natuurlijk heek cool om je eigen meesterwerk groot in huis te hebben hangen!

 

 

What you need

  • Canvas schildersdoek
  • (Vinger)verf
  • (Schilders)tape
  • Eventueel kwasten

What You Do

Gebruik de schilderstape om een geometrisch patroon te creëren op het doek. Zelf heb ik gekozen voor een vos,  maar je kunt ook natuurlijk een ander dier of een mooi patroon plakken. Als je het écht mooi wil doen meet je precies de afstanden op, daar was ik iets te lui en ongeduldig voor..

Voor de allerkleinsten kun je vingerverf op het doek druppelen wat lekker uitgesmeerd kan worden. Hartstikke leuk om te zien hoe jouw kleintje zich verwonderd over de kleurtjes en het gevoel van verf op de handjes. De grotere kinderen kunnen natuurlijk helemaal zelf aan de slag. Ik heb de potjes vingerverf gewoon neergezet en Taha (met een oud shirt van mama aan) met zijn handjes de kleine Picasso laten uithangen.

Als je kleintje uitgekliederd is, is het belangrijk om de verf heel goed te laten drogen. Ik heb iets te snel de tape verwijderd waardoor ik uitlopers kreeg. Haal voorzichtig de tape los als de verf is opgedroogd, en voilá, het geometrisch kunstwerk is af!

 

geometrisch schilderij DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top