Fun | 6x Gratis Erop Uit Met Je Kleintje

Bij erop uit trekken denk ik al snel aan een dierentuin of pretpark, maar als ik elk weekend zoiets zou doen zou dat een behoorlijke deuk in mijn portemonnee opleveren. Om dat nu elke week te gaan doen.. Nu de zomervakantie is begonnen heb ik een aantal activiteiten op een rij gezet die je in principe geen euro kosten! Heb jij nog aanvullingen? Laat het dan zeker even weten in een reactie!

 

Blotevoetenpaden

Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om met blote voeten door de natuur te lopen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor afval of glas. Je loopt over allerlei verschillende materialen en dus verschillende structuren. Hierbij kun je denken aan fijn zand en zacht gras, maar ook keien, houtsnippers, schelpjes, grote keien en houtstroken. Veel paden hebben grote modderplassen en allerlei elementen als evenwichtsbalken, uitkijktorens, touwladders en bungelbakken. Een leuke manier om met je kleintje erop uit in de natuur in te gaan en de kleine avonturier in hem naar boven te laten komen! Een handig overzicht vind je hier.

 

uitjes, kinderboerderij

 

Kinderboerderij

Misschien een beetje een open deur, maar de kinderboerderij blijft hier een groot succes. Voor de meeste kinderen is het knuffelen en spelen met allerlei verschillende dieren een groot feest. Daarnaast kun je op veel kinderboerderijen de diertjes ook voeren, wat het natuurlijk een extra groot feest maakt. Let wel op de borden óf en wát je de dieren mag voeren! Van sommig voedsel kan een dier namelijk behoorlijk ziek worden! Je kindje leert voorzichtig om te gaan met dieren en vaak hebben kinderboerderijen ook een educatief programma lopen of zijn er educatieve activiteiten, vooral in de lente. Naast gezellig is een kinderboerderij dus ook erg leerzaam!

 

Geocaching

Wat ook echt heel leuk is om te doen met iets grotere kindjes: geocaching. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten, en waar je naar op zoek gaat is een raadsel. Erg leuk om omgevingen te ontdekken en op basis van tips te gaan schatzoeken! Elke schat (een geocache) heeft een logboek waarin je jouw naam en datum in vermeld wanneer je de schat hebt gevonden. Om te kunnen geocachen gebruik je de geocache app. Er zijn zo’n 2,8 miljoen geocaches verstopt in meer dan 180 landen, dus de kans is best groot dat je slaagt! Kijk hier voor meer informatie.

 

Foto-doe-tocht

Trek je het liefst echt dichtbij erop uit? Laat je kindje zijn/haar eigen omgeving anders beleven door middel van een foto-doe-tocht. Geef je kind een fototoestel of (oude) smartphone en bedenk een thema wat hij/zij kan fotograferen zoals rode bloemen, bankjes of dingen waarin een gezichtje te herkennen is. Na afloop kunnen je eventueel samen met de foto’s een collage maken. Op deze manier leert je kind anders naar de omgeving kijken, groeit het zelfvertrouwen door opdrachtjes te voltooien en iets te maken. Een leuke manier om er even op uit te trekken in de wijk en om samen creatief bezig te zijn!

 

 

speeltuin, speeltuintentocht, spelen

 

Speeltuinentocht

Op veel plekken worden speeltuinen regelmatig gerenoveerd, of wordt er in een wijk een nieuwe speeltuin gebouwd. Zo zou je een fietstochtje in je eigen woonplaats kunnen maken, en zo nieuwe speelplekken kunnen ontdekken. Zo heb ik met Taha in ons stadje al een heleboel (kleinere) speeltuinen ontdekt door een dag door ons stad te fietsen en overal even te stoppen. Erg handig als je even weg wil van huis, maar niet een hele dag er voor uit kunt of wil trekken!

 

Open dagen

Bedrijven en instellingen hebben regelmatig open dagen voor kinderen met speciale kinderactiviteiten. De brandweer, het ziekenhuis en de politie hebben bijvoorbeeld regelmatig kinderdagen. Een open dag is niet alleen erg leuk, maar kan ook  erg leerzaam zijn.  Hoe cool is het als jouw kleintje in een doktersjas mag rondlopen door het ziekenhuis of als een heuse politieagent in een politieauto zitten? Zo leren ze speels over de verschillende beroepen en ze kunnen er vaak nog dagen over napraten. De meeste open dagen zijn te vinden in lokale media, zoals een huis-aan-huis blad of de lokale uit agenda, hou deze dus goed in de gaten!

 


Op zoek naar andere activiteiten?

Bekijk hier de leukste peutervriendelijke pretparken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.