6 leuke peutervriendelijke speelparken

6 peutervriendelijke speelparken
DoenLeave a Comment on 6 leuke peutervriendelijke speelparken

6 leuke peutervriendelijke speelparken

Vaak zijn de grotere parken meer op oudere kinderen gericht, en is er niet veel voor kleintjes te doen. Daarnaast hebben kleine parken voor mij een allergrootst voordeel: men hangt er niet met de benen uit. Met het mooie weer daarom voor jullie op een rij in willekeurige volgorde: 6 leuke pretparken voor de kleintjes!

Het land van Jan Klaassen – Braamt

 

Speelpark Land Van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen is een indoor en outdoor speelpark voor ouderwets spelen. Glijbanen, klimtoestellen, een treintje en trampolines. Binnen is een Ballorig-achtig speelparkje. Voor de oudere kinderen niet veel aan, voor de jonkies perfect. Het park is absoluut niet het nieuwste van het nieuwste, dus verwacht geen Walibi toestanden. Wel is er naast genoeg speelplezier ook nog een poppentheater en mag je je eigen eten en drinken meenemen.
Daarnaast kun je er ook logeren. Zo kun je bijvoorbeels slapen in een piratenboot, een helikopter, een brandweerauto of een safariblokhut! Voor de kleintjes een erg leuk park.

Algemene informatie
Openingstijden april tot augustus: 10:00-17:00
Buiten het hoogseizoen alleen op woensdag en in het weekend.
Prijs 2-64 jaar: €11,50
Prijs <2 jaar of jarigen: gratis
Website

 

Drouwernerzand – Drouwen

 

speelpark drouwenerzand

Het is een wonder dat attractiepark Drouwenerzand niet zo bekend is! Dit leuke speelpark in Drenthe staat niet alleen vol leuke attracties voor de kleintjes, het is ook nog eens heel erg budgetvriendelijk. Eten en drinken zitten namelijk inbegrepen in de entreeprijs! Zo heb je onbeperkt de keuze uit vers fruit, belegde broodjes, patat, snacks, koffie, thee, limonade, softijs én soep. In het park vind je allerlei attracties, kun je ponyrijden, spelen in de indoorspeeltuin en afkoelen op het waterplein. Ook Drouwenerzand heeft leuke slaapaccomodaties variërend van een kasteellodge tot een boomhut en van een camping tot een hotel. Verreweg het  budgetvriendelijkste park van Nederland.

Algemene informatie
Openingstijden juni tot juli: 10:00-17:30
Openingstijden juli-augustus: 10:00-18:00
Prijs >3 jaar: €15,50
Prijs <2 jaar: gratis
Website

De Waarbeek – Hengelo

 

speelpark de waarbeek

Vlak bij ons om de hoek is familiepretpark De Waarbeek. Een leuk klein park met allerlei verschillende attracties voor kleinere en grotere kinderen. Ik moet zeggen dat het overgrote deel wel vanaf 100cm is, maar er zijn ook veel attracties voor de kleinere kindjes. De Waarbeek bestaat dit jaar 95 jaar en het is erg leuk om te zien dat veel oudere attracties nog steeds draaien! Een populaire attractie is de rodelbaan, een kleine achtbaan die al sinds 1930 kinderen door het park heen sjeest. De restaurantjes en de giftshop hanteren schappelijke prijzen, en er is ook een speelhal waar prijsjes gewonnen kunnen worden. Na afloop kun je nog even langs het ¨Pannenkoekenhuus¨ om heerlijke pannenkoeken te eten. Op zondag kun je hier zelfs ontbijten in combinatie met een entreeticket voor een zacht prijsje!

Algemene informatie
Openingstijden juni : 10:00-17:00
Openingstijden juli-augustus: 10:00-17:30
Prijs >3 jaar: €12,50 (online €9,95)
Prijs <2 jaar: gratis
Website

 

Tivoli – Berg en Dal

 

amusementspark tivoli

In het Gelderse Berg en Dal vind je amusementspark Tivoli. Een speelpark met meer dan 30 attracties en speeltoestellen! Naast allerlei attracties vind je er ook een binnenspeeltuin en kun je afkoelen op de buikschuifbaan. Daarnaast vind je er ook allerlei entertainment met de twee mascottes Tiffi en Toffi. Wat erg leuk is is dat Tivoli ook in de winter geopend is. Dan zijn er allerlei andere activiteiten en kun je er zelfs schaatsen! Tivoli is vooral leuk voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Algemene informatie
Openingstijden: 10:00-17:00
Prijs >3 jaar: €14,75
Prijs >3 jaar bliksembezoek: €8,50
Prijs <2 jaar: gratis
Website

 

Sprookjesbos Valkenburg – Valkenburg

 

sprookjesbos valkenburg

 

Attracties, spelen en je sprookjeshelden ontmoeten. Hoe leuk is dat? In Valkenburg kan het in het Sprookjesbos! Je kunt zelfs langs draken in de oude groeve: ze zijn lief maar een beetje spannend is het wel.  Je vind in het Sprookjesbos zelfs een escaperoom voor kinderen! Een leuk park om de belevenissen te koppelen aan de sprookjes die thuis worden voorgelezen. Na afloop eet je een lekker smikkelmenu bij het restaurant om de geslaagde dag af te sluiten.

 

Algemene informatie
Openingstijden hoogseizoen: 10:00-18:00
Prijs >3 jaar: €9,50 (online €9)
Prijs <2 jaar: gratis
Website

Speelpark Oud Valkeveen – Naarden

 

 

In Naarden aan het Gooimeer ligt Speelpark Oud Valkeveen. Het park heeft een grote speelweide, een eigen strand, een theater en veel plekken om lekker te genieten van de zon en de natuur. Daarnaast vind je er een indoor speelpark en een bioscoop. Voor de allerkleinsten is er het ¨miniland¨ waar ze zich lang kunnen vermaken.  Naast lekker veel spelen kun je er ook kijken naar interactieve shows en een hapje eten op het smulplein. Een onwijs leuk park om gewoon lekker te kunnen spelen!

Algemene informatie
Openingstijden juni: 10:00-17:00
Openingstijden juli-augustus: 10:00-18:00
Prijs >3 jaar: €10,50 (online €9,50)
Prijs <2 jaar: gratis
Website


 

Weten jullie nog leuke parken? Deel ze dan in de comments!

 

Dit artikel bevat (LinkPizza) affiliate links. Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top